Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tyto stránky slouží k nácviku tvorby kurzu a splnění úkolu do předmětu ISKM58 Online vzdělávání: od designu k praxi.

Ještě než se potkáme osobně, můžete si projít o čem budou jednotlivé lekce a na co se připravit. Zároveň prosím vyplňte svá očekávání od tohoto kurzu. Co si myslíte, že by po skončení mohlo být jinak, v čem se chcete posunout? Využijte k tomu odkaz na tuto tabuli v Miro.

Na první lekci dostanete pracovní sešit a knihu Škola bez poražených. Kurz je vystaven tak, že se postupně seznámíte s různými komunikačními technikami, které si můžete přes týden zkoušet. Je ideální když se zúčastníte i s dalším kolegou nebo kolegyní, abyste se mohli vzájemně podporovat. Pokud nikoho takového nemáte nebojte se je k dispozici podpůrná skupina na Discordu, kde najdete spoluúčastníky i absolventy a lektory. Pozvánku (kód) do skupiny obdržíte při závazném přihlášení a zaplacení zálohy.

Lekce jsou plánovány na cca 3 hodiny s přestávkou. Očekávejte spíše interaktivní workshop, kdy si vyzkoušíte hraní různých rolí při praktickém nácviku komunikace, práci ve skupině, částečně frontální výuku lektorů, krátká videa a jejich rozbor, sdílení vlastních zkušeností a naslouchání druhým. Lekci zpravidla zahájíme krátkým shrnutím předchozího setkání a společným sdílením reflexe práce na sobě a naší komunikaci. Budete ve skupině pedagogů a pracovníků s dětmi a mládeží, rádi bychom společně sdíleli i dobrou praxi a různé metody vzdělávání. Budeme vás tedy vyzývat k dobrovolnému sdílení vašich deníků. O tom vám více řekneme osobně na prvním setkání. Po každém setkání vám emailem přijde krátký evaluační dotazník, který nám pomůže lépe cílit kurz a případně se vracet. Pro vás je to potom nástroj reflexe a autoevaluace.

K úspěšnému zakončení kurzu a získání akreditace je potřeba se aktivně účastnit alespoň 8 lekcí, absenci nahradit úkolem. Před zahájením kurzu, v průběhu a na konci vyplnit dotazníky, celkem jich bude 12. Vést si pedagogický/studijní deník.

Po absolvování kurzu byste měli umět rozeznat komu náleží problém a jakou komunikační techniku zvolit, aplikovat aktivní naslouchání, být schopni úspěšně dovést mediaci k vzájemné dohodě, vědomě volit vhodné komunikační techniky vzhledem k situaci a umět se přizpůsobit vývoji, pomoci deeskalovat konflikt a zprostředkovat nenásilné řešení, být si vědom vlastních limitů v komunikaci.

Těšíme se na vás!